مجازات تعزيري

وكيل با تجربه

مجازات تعزيري

۷۴ بازديد ۰ نظر

قانون براي حفظ نظم تنظيم شده است و افراد ملزم به رعايت قوانين حاكم بر جامعه هستند در غير اين صورت مجازات خواهند شد. طبق قانون كشور ما مجازات هاي اصلي به چهار دسته قصاص، ديه، حد و مجازات تعزيري تقسيم مي شوند. هر يك از اين چهار نوع مجازات اصلي داراي شرايطي است كه اعمال هر يك منوط به تحقق اين شرايط است.

مجازات تعزيري نيز يكي از چهار مجازات اصلي است كه قانونگذار براي جرايم تعزيري مقرر داشته است. به همين دليل بخشي از قانون مجازات اسلامي به جرايم و مجازات هاي تعزيري اختصاص يافته و مقررات حاكم بر اين مجازات ها پيش بيني شده است. مزيت مجازات تعزيري اين است كه در مواردي مي توان آن را به جزاي نقدي تبديل كرد و به همين دليل بايد نسبت به احكام آن آگاهي داشت.

مجازات تعزيري چيست؟

در پاسخ به اين سوال كه مجازات تعزيري چيست؟ بايد گفت كه رجوع به ماده 18 قانون مجازات اسلامي شود. اين ماده مقرر مي دارد: «تعزير مجازاتي است كه مشمول عنوان حد، قصاص يا ديه نمي شود و در موارد ارتكاب محرمات شرعي يا تخلف از مقررات حكومتي به موجب قانون تعيين و اعمال مي شود. نوع، ميزان، كيفيت اجرا و مقررات «آزادي، تعليق، سقوط و ساير احكام تعزيري را قانون معين مي كند».

طبق اين ماده مجازات غير قصاص، ديه و حد، تعزيري است و همه احكام مربوط به آن را شارع تعيين مي كند. مجازات هاي ديه، قصاص و حد، مجازات هايي است كه بر اساس احكام شرعي تعيين شده است; مثلاً شرع مي گويد كه مجازات قتل، قصاص است; شارع اين حكم را از شرع گرفته و قانون كرده است.

از آنجايي كه در شرع همه جرايم پيش بيني نشده و يا برخي از افعال و اعمال فقط حرام شمرده شده و مجازاتي براي آن قيد نشده است، با توجه به وضعيت جوامع امروزي، قانونگذار گروهي از جرايم را جرايم تعزيري ناميده است. و خود شارع براي آنها مجازات تعيين مي كند و اين مجازات ها را مجازات تعزيري مي گويند. مثلا جرايم رانندگي.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.