شرايط مهريه زن در طلاق ناشي از ناباروري، چگونه است؟
تنها شرط قانوني براي طلاق مرد از زن، پرداخت تمام حقوق مالي زن به زن است. حقوق مالي زن در طلاق به درخواست مرد عبارت است از:
مهريه: مهريه اي كه در هر حال و در هر شرايطي به او تعلق مي گيرد، چه زن عقيم باشد چه نباشد، چه خيانت كرده باشد و... مگر اينكه خود زن آن را ببخشد.
نفقه: در صورت طلاق زن توسط مرد در مدت زن، زن بايد نفقه او را بدهد زيرا طلاق رجعي است. حداقل در دادگاه تكليف پرداخت آن روشن شود.
اجرت المثل: زن مي تواند با جلب نظر كارشناس، درخواست قصاص در دادگاه كند. آشپزي، نگهداري از كودك، شستن ظروف و لباس و... از جمله مواردي است كه يك خانم ممكن است درخواست كند.
البته زن در صورتي مي تواند از شوهرش اجرت بگيرد كه اولاً ثابت كند در خانه كارهايي انجام داده كه وظيفه او نبوده، ثانياً اين كارها را به دستور شوهر انجام داده و ثالثاً قصد نداشته است.
نحله: اگر زن مستحق اجرت المثل نباشد و طلاق به درخواست مرد باشد، دادگاه مبلغي را براي گذشت يا همان نحله به زن تعيين مي كند.
شرط تنصيف مال: در صورتي كه مرد آن را در عقد امضا كرده باشد و زن تقاضاي آن را كرده باشد.
با توجه به بيان كليه حقوق مالي كه مرد در طلاق بايد به زن بپردازد، دريافتيم كه مهريه در هر حال و در هر شرايطي به زن تعلق مي گيرد، خواه زن براي او فرزند آورده باشد يا اين كه آيا زن نابارور است و نمي تواند فرزندي به دنيا بياورد. در غير اين صورت، حقوق مالي مذكور به غير از مهريه، در صورتي كه زن بتواند عدم تمكين يا بدرفتاري يا هر دليل محكمه پسند ديگري را ثابت كند، متعلق به زن نخواهد بود و اين ربطي به نازايي و سلامت زن ندارد.