دفاعيات شهادت دروغ

وكيل با تجربه

دفاعيات شهادت دروغ

۵۰ بازديد ۰ نظر

راه هاي اثبات شهادت كذب چيست و در مقابل شهادت كذب و شهود دروغين چه دفاعي بايد ارائه كنيم؟ در اين موارد چهار دفاع وجود دارد:
جرح شهود (اعتراض به شهادت)

جرح شهود كه در بين عموم مردم به اعتراض به شهادت شهود معروف است، به معناي اعلام و اثبات عدم وجود شرايطي در شهود است كه قانونگذار آن را ضروري بداند، مانند عدالت و التماس و عدم رغبت شخصي به دعوا و .... قوانين فوق ذكر شده است. اما اين دفاع در اكثر موارد غيرممكن است زيرا شهودها معمولاً شرايط كلي دارند يا اثبات خلاف آن مشكل است.
شهود متناقض

منظور از شهود مخالف شهودي است كه شهادت آنها با شهادت طرف مقابل منافات دارد. آوردن شهود مخالف توسط متهم در برخي از نظريات فقهي پذيرفته نيست.
شهادت دروغ شكايت كيفري

يكي ديگر از راههاي خنثي كردن آثار حكم صادره به شهادت شهود، شكايت كيفري از شهود تحت عنوان شهادت كذب طبق ماده 650 قانون مجازات اسلامي است. البته در صورتي كه شاكي (كسي كه در دادگاه عليه او شهادت و شهادت داده شده) بتواند شهادت شاهد را با دليل و مدرك خلاف واقع ثابت كند، طبيعتاً مي تواند با همان دلايل از شهادت در همان دادگاه جلوگيري كند. شهود به ثمر مي رسد.در هر حال شخصي كه بر او شهادت داده مي شود اعم از اينكه بتواند به واسطه شهود مخالف و اثبات تناقض شهود، شهادت شهود را بدواً باطل كند و يا نمي تواند بي اثر باشد و حكم صادر مي شود. عليه او صادر شده است. مي تواند شكايت كيفري كند و پس از اخذ رأي و رأي دادگاه كيفري، رسيدگي به رأي صادره عليه خود را بر اساس شهادت شهود از سر گيرد.

سوالات جزئي از شهود

تنها راه مؤثر و قدرتمند براي دفاع در برابر شهادت دروغ و اثبات دروغگويي شهود، پرسيدن سؤالات شهودي در مورد حادثه از شهود و شخص مورد استناد شاهدان و مقايسه آنها با يكديگر است. دادگاه ها عموماً به دليل كمبود وقت به طرح سؤالات كلي از شهود و شهود بسنده مي كنند و نان شهود دروغين به طور كلي شهادت است.بنابراين، طرف مقابل بايد هوشمندانه و قدرتمندانه شهود را در پيچ و خم سوالات كوچك حادثه بيان كند تا تعارض گزاره ها و تناقضات شهودها با يكديگر و شهادت دروغ آنها مشخص شود. البته در مورد شهادت كذب در كلانتري عملاً سؤال از شهود غيرممكن و مرسوم است و فقط در دادسرا و دادگاه طبق قانون امكان پذير است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.